Kot smo že večkrat omenili na naši spletni strani avtodom, počitniška prikolica oz. čoln predstavljajo pomembno družinsko premoženje. Zato je primerna izbira parkirišča za hrambo ali zimovanje avtodomov, prikolic in plovil zelo pomembna.

Pri odločitvi za primerno lokacijo hrambe avtodomov, prikolic ali plovil si tako lahko pomagate z našim zapisom. Skušali smo zajeti najbolj pomembne dejavnike pri izbiri parkiriška za hrambo oz. zimovanje počitniških vozil ter jih združiti v 6 točk.

hramba-zimovanje-avtodomov-prikolic-plovil

Kako varno je parkirišče za hrambo ali zimovanje?

Vsekakor je ena prvih stvari, ki se jih vprašamo: “Kako varna je dejanska hramba mojega avtodoma/ prikolice/ čolna?”. Res je, da je nemogoče parkirišče narediti popolnoma, popolnoma varno. Kljub temu pa veljajo nekatere osnovne zakonitosti, ki bi jih morala izpolnjevati vsaka solidna hramba počitniških vozil. 

Parkirišče za hrambo mora biti ograjeno z ograjo višine vsaj 2 metrov kolikor zahteva večina zavarovalnic ob uveljavljanju škodnih zahtevkov. Prav tako je skoraj nujno, da je parkirišče ponoči osvetljeno. Številne hrambe avtodomov, prikolic in plovil pa so dandanes tudi nadzorovane z video nadzornim sistemom.

Tudi naše parkirišče za hrambo in zimovanje avtodomov, prikolic in čolnov ima vse omenjeno. Če morda iščete hrambo ali zimovanje v Ljubljani ali okolici lahko našo ponudbo preverite na tej povezavi.

Lokacija parkirišča za hrambo in zimovanje počitniških vozil

Lokacija parkirišča za hrambo in zimovanje je vsekakor pomembna točka pri odločitvi za najem parkirišča. Predvsem pozimi, ko so avtodomi, prikolice in čolni shranjeni in bolj redko ali nič v uporabi je vsake toliko časa dobro preveriti v kakšnem stanju so. 

Zato je vsekakor dobro, da se parkirišče nahaj na dostopni lokaciji. Po možnosti v bližini kakšne večje mestne vpadnice, ki vam omogoča hiter dostop do avtoceste, ko se poleti odpravljate na dopust. 

Hramba in zimovanje avtodomov, prikolic in čolnov parkiraj-avtodom.si se nahaja ob severni ljubljanski obvoznici. Le nekaj minut smo oddaljeni od športnega parka Stožice.

Kdaj lahko dostopate do svojega parkirišča?

Dostop in ter sama lokacija hrambe avtodomov, prikolic in plovil sta precej sorazmerno povezana. Ponovno je to mogoče lastnost, ki jo cenijo predvsem lastniki avtodomov. 

Kot lastnik avtodoma se pogosto zadnji trenutek odločiš oditi “za vikend na morje”. Takrat je pomembno, da lahko do parkirišča dostopate kadarkoli v dnevu. Zato bodite pri izbiri hrambe ali zimovanja prikolic in avtodomov pozorni, da imate do svojega počitniškega vozila 24 urni dostop. 

zimovanje-prikolic-avtodomov-colnov

Električni priključek na parkirišču

Prepogosto je električen priključek na parceli kjer zimuje vaš avtodomo, prikolica ali čoln bolj luksuzen dodatek kot dejstvo. Le malo parkirišč namreč ponuja možnost priključitve vozila na elektriko. Kljub temu, da se to marsikomu zdi nepomembna stvar pa vam svetujemo, da poiščete parkirišče, ki omogoča priključitev avtodoma ali prikolice na elektriko. 

Marsikdo je lahko negativno presenečen, ko po daljšem času, ko svojega počitniškega vozila ne uporablja, spozna, da so se mu v tem času izpraznili akumulatorji. Kljub temu, da so bili vsi porabniki električne energije izklopljeni. Še hujše pa je, če se vam to zgodi večkrat zapored saj akumulator hitro propade in ugotovili boste, da ga morate zamenjati.

Pri parkiraj-avtodom.si nudimo tudi parkirna mesta z lastnim električnim priključkom. Tukaj si lahko preberete članek zakaj je hramba avtodoma pri Parkiraj Avtodom ena izmed najboljših izbir v Ljubljani in okolici.

Nikoli ne hranite avtodoma ali prikolica na travi!

Če želite, da bo vaše počitniško vozilo dolgo živelo je podlaga pomemben deajvnik pri primerni izbiri hrambe ali zimovanja. 

Pozor, nikako svoje prikolice ali avtodoma ne hranite na travnatih površinah! Predvsem avtokampi izven sezone nudijo ugodno zimovanje avtodomov, prikolic in čolnov na travnatih površinah.

Na hitro se morda sliši precej ugodna opcija zimovanja vendar boste s tem svoji prikolic ali avtodomu naredili več škode kot koristi. Travnata površina je namreč stalno vlažna kar zelo hitro privede do rje na podvozju počitniških vozil. Rja in vlaga pa sta največji sovražnik vsakega lastnika avtodoma, prikolice ali čolna.

Ali ima parkirišče za hrambo tudi sanitarije?

Čeprav se morda sliši nekoliko nenavadno so sanitarije nekaj kar potrebuje vsako spodobno parkirišča za hrambo ali zimovanje avtodomov in prikolic. Mesto kjer ob koncu potovanja brez skrbi izpraznete ter očistite kaseto za kemično stranišlče. Predstavljajte si, da bi se ob koncu daljšega potovanja ob vrnitvi domov ter se morali ukvarjati še z misljijo kje boste izpraznili kemično stranišče.

Cene najema hrambe in zimovanja počitniških vozil

Za konec naj se dodatkemo še teme, ki vsekakor predstavlja pomemben dejavnik pri odločitvi za hrambo ali zimovanje avtodoma, prikolice ali čolna.

Cena mesečnega najema zimovanja ali hrambe so zelo odvisne od zgoraj omenjenih lastnosti, ki jih nudi posamezno parkirišče. V osnovi pa se cene gibljejo med 50€ in 60€ za mesečni najem zimovanja ali hrambe.

Pri parkiraj-avtodom.si je cena mesečnega najema odvisna od tega ali želite na parceli tudi električni priključek. Pri tem pa vsem, ki se odločijo za celoletni najem hrambe 2 meseca ponudimo brezplačno. Ponudbo hrambe in zimovanja avtodomov ter čolnov najdete tukaj medtem, ko informacije o hrambi ter zimovanju počitniških prikolic najdete tukaj. 

parkiraj-avtodom-ljubljana