Najem avtodoma še zdaleč ni nekaj novega. Potovanja z avtodomi so na splošno zelo priljubljena. Že sam pogled po registracijah v avtokampih na jadranu in po sredozemlju nam pove, da so avtodomi pomemben del slovenske kulture.

Avtodom marsikomu predstavlja svobodo. Svoje načrte lahko neprestano spreminjaš, pot prilagajaš svojim željam ter, ko si utrujen, spiš (skoraj) kjer ti je volja.

Avtodom predstavlja svobodo

Potovanje z  avtodomom je lahko nepozabna izkušnja, kljub temu pa je dobro, da se pred prvim najemom avtodoma prepričate, da je to res izkušnja primerna vašim pričakovanjem. V pri počitnikovanju v avtodomu vseeno veljajo nekoliko drugačne zakonitosti.

Avtodom ni hotelska soba – udobje bivanja v avtodomu težko primerjamo z udobjem stanovanja, ki ga lahko najdemo na Airbnb.

Prav tako pogosto popotniki, ki prvič najdejo avtodom, spoznajo, da avtodom pravzaprav ni cenejša alternativa potovanju. Avtodom je v večini primerov dražja alternativa potovanju z avtomobilom ter nočitvi v Airbnb stanovanjih.

Ob planiranju potovanja z avtodomom se pripravite, da boste razdalje premagovali počasneje kot ste jih vajeni z osebnim avtomobilom.

Bivanje v avtodomu je neprestana borba s porabo vode. 🙂 Prav zares. Medtem, ko si doma lahko v miru privoščite dolgo prho ste v avtodomu pri prhanju omejeni na le nekaj minut saj je slej, ko prej zmanjka.

Pakirajte pametno. Avtodom je velik, kar pomeni, da lahko v njem tovorite veliko prtljage. Pogosto tako hitro v avtodom prineseš ogromno navlake, ki je pravzaprav ne potrebuješ kar lahko pomembno vpliva na porabo goriva. Predvsem pri dolgih poteh se ta poraba močno opazi.